Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı resmi sitesidir.

Duyurular

Bu sayfada vakfımızın düzenlediği etkinlikler ve projelerimiz hakkında güncel bilgiler bulabilirsiniz.

Hayalimdeki Çin Resim Yarışması 2020 hakkında duyuru

Kategoriler: Duyurular,Yarışmalar

yarisma-ertelendi-afis

Değerli okul yöneticileri, değerli öğretmenler, sayın veliler, sevgili öğrenciler;

UBİKAV Vakfı olarak, ilkini 2016 yılında düzenlediğimiz “Hayalimdeki Çin” Resim Yarışması, başarıyla devam etmektedir. Her yıl katılan okul ve öğrenci sayısında artış yaşanmaktadır. Gönderilen eserlerin kalitesi bizleri çok mutlu etmektedir. Okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Bu yıl düzenlenmesi gereken “V. Hayalimdeki Çin Resim Yarışması”, “Kovid-19” nedeniyle sekte uğramış, ancak yarışma iptal edilmemiştir. Sadece yarışma takviminde değişiklik yapılmıştır. Buna
göre:

  1. Bu yıl 12. Sınıfta olan öğrencilerinin yarışmaya katılma hakkı devam etmektedir. Mezun olsalar bile, yarışmaya katılabileceklerdir.
  2. Bu yıl (2020) için yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler eserlerini; 2021 yarışma takvimine göre göndereceklerdir. Eserler, yıllara göre ayrı ayrı değerlendirilecektir.
  3. Bu yıl (2020) için yarışmaya katılmak isteyen ve eserlerini şimdiden göndermek isteyen öğrenciler eserlerini, 17 Ağustos Pazartesi günü postaya verebilirler. Böylece gönderilen eserlerin kaybolma riski ortadan kalkmış olacaktır. Bu tarihlerde eserlerini göndermeyen öğrenicilerin yarışmaya katılma hakları devam edecektir.
  4. Bu yıl (2020) için, sergilenmeye değer 30 eser seçilecektir. Seçilen 30 resim içinden ödül kazanan 10 öğrenci belirlenecektir. Ancak, “Kovid-19” nedeniyle ödül töreni ve sergi düzenlenmeyecektir.

Her şey normale döndüğü ve koşulların uygun olması durumunda;

  1. 2021 yılında “Hayalimdeki Çin Resim Yarışması – 2021”, belirlenecek takvime göre devam edecektir. Eskiden olduğu gibi 2021 yılı için sergilenmeye değer 30 eser seçilecektir. Seçilen 30 resim içinden ödül kazanan 10 öğrenci belirlenecektir.
  2. 2020 yılı ve 2021 yılı ödül töreni birlikte yapılacaktır.
  3. Ayrıca, ödül töreni sırasında iki yıla ait 60 eser birlikte sergilenecektir.
  4. Koşullar uygun olduğu takdirde Çin gezisine, 2020 ve 2021 yılı ödül alan 20 öğrenci birlikte katılacaktır.

Prof. Dr. Bülent Okay
UBİKAV Vakfı başkanı